Zakynthos - insula preferata a zeilor



Insula Zakynthos se spune ca a fost preferata zeilor Artemis si Apolo datorita peisajelor idilice, a minunatelor plaje, a apelor adanci si clare, a pesterilor de pe coaste si a apusurilor magice.



















Descriere Zakynthos
Situata la 300 km vest de Atena, insula Zakynthos din Grecia ofera turistului posibilitatea de a vizita cu usurinta si alte insule din Marea Ionica.
Zakynthos este si o insula a contradictiilor: munti cu paduri de pin, campii fertile, numeroase plaje si coaste punctate de pesteri spectaculoase.
Plantatiile de maslini si de citrice, precum si padurile de pin sunt o priveliste destul de comuna, mai ales in zonele de deal.
Plajele sunt rasfirate de-a lungul coastelor de nord, sud si est, iar cele mai intinse si mai cautate se afla pe coasta sudica a insulei.
Se poate spune ca aici se simte cel mai bine pulsul turismului din Zakynthos, zona atragand vizitatori din toata Europa pana in luna octombrie.

Istorie Zakynthos
Insula a fost descoperita de Zakynthos, fiul lui Dardanos, regele Troiei.
A fost stapanita de Ulise, regele Itacai si ocupata pe rand de macedoneni, romani, britanici, venetieni, francezi, italienii din Napoli si turci.
Toate aceste dominatii au lasat urme adanci in cultura, arhitectura si stilul de viata de aici.

Cum te distrezi


















Poti alege sa faci plaja si sa inoţi in apele cristaline ale marii, sa faci scufundari sau o croaziera in jurul insulei, expeditii montane sau doar sa te relaxezi, inspirat de atmosfera pasnica a insulei.
In oricare statiune vei putea sa te bucuri de sporturi nautice ca surfing-ul si schiul nautic, iar in Skinari, Keri, Alykes sau Marathonissi vei putea sa te distrezi si intr-o expeditie de pescuit.
Cei care iubesc viata de noapte pot sa stea linistiti. Capitala si zonele turistice sunt impanzite cu discoteci, cluburi, pub-uri si baruri.

Shopping

















Insula Zakynthos este recunoscuta pentru productia de masline, ulei de masline si vinuri.
Alte produse locale care merita atentie sunt apa de colonie din iasomie (cea mai raspandita floare de aici), artefactele din piele si bijuteriile.
Magazinele cu suveniruri sunt deschise de luni pana vineri de la ora 9 dimineata pana seara tarziu.

Ce mancam















Nu rata specialitatile culinare pe care insula ti le pune la dispozitie: branza lodotiri, pui umplut, iepure umplut, tocana de ceapa, skordostoumbi melitzana (tocana de vinete in sos de ceapa), ostropel de vita, tsilipourlo (o mancare de Paste din maruntaie de ied sau miel).
Localnicii stau bine si la capitolul deserturi. Vei putea incerca nuga mandolato sau pasteli (seminte de susan caramelizate cu miere).

Excursii optionale
- Excursie cu vaporul la plaja navagio
- Turul insulei
- Olympia – locul nasterii Jocurilor Olimpice
- Kefallonia

Clima
                      Apr. Mai Iun. Iul. Aug. Sept. Oct.
Temperatura
medie (ºC)     18   24   28   32   32    28     24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu