Muntenegru - perla ascunsa a Mediteranei



Muntenegru iti va oferi posibilitatea si satisfactia petrecerii unei vacantei intr-un loc de o frumusete unica. Vei fi coplesit de peisaje de o diversitate uimitoare, de la plaje cu nisip fin si soare imbietor la munti inalti presarati cu lacuri cu apa. Muntenegru, este cunoscuta si drept “perla ascunsa a Mediteranei”.

Descriere Muntenegru
In aceasta tara, ritmul calm si confortul vietii cotidiene sunt condimentate de eleganta tarmului vechilor orase litorale cu traditia lor maritima si influentele italiene si de frumusetea naturii salbatice.
Marele poet romantic englez, Lord Byron, a descris litoralul muntenegrean drept cea mai frumoasa atingere dintre pamant si mare.
Istoria turismului muntenegrean a inceput in secolul XIX cand aceasta provincie a Imperiului Austro-Ungar a devenit destinatia favorita a aristocratiei si a familiei imperiale.
 
Geografia pe scurt


















Muntenegru este un stat din sudul Europei cu o populatie de 621.000 de locuitori.
Capitala tarii este orasul Podgorica, iar limba oficiala este sarba. Pe langa aceasta, in administratia locala este folosita, unde este cazul, limba albaneza.
Aceasta mica tara le are pe toate. In nord exista peste 20 de varfuri ce depasesc 2000 m, in timp ce pe coasta Adriaticii se afla 73 km de plaja strajuita de creste destul de inalte.
Plajele sunt acoperite cu nisip grunjos, dar exista multe golfuri si golfulete in care vei putea gasi cel mai fin nisip de pe Coasta Dalmata.
Peisajele spectaculoase din nord si nord-est sunt in mare parte rezultate in urma erodarii din ultima era glaciara. Pe teritoriul Muntenegrului se afla cel mai sudic fiord continental.

Cum te distrezi
















Printre cele mai vizitate se numara orasul fortificat din Budva si digurile sale, de pe care te vei putea bucura de o priveliste de neuitat asupra orasului, a marii si a insulei Sveti Nikola.
S-au pastrat aici doua porti din secolul xv: Poarta marina si Poarta continentala. In apropierea curtii se afla muzeul de arheologie care gazduieste in special artefacte antice.
Daca vei dori sa iti petreci timpul intr-un mod cat mai activ cu putinta, vei putea incerca: schiul acvatic, paragliding-ul, barca zburatoare de cauciuc, bungee jumping-ul, sau vei putea face diferite excursii.
Pietrisul fin, marea limpede ca lacrima si multe posibilitati de distractie, toate acestea la un loc inseamna Plaja Slava.

Ce mancam

















Muntenegru este o tara fascinanta si prin cultura sa. Aici se impletesc stravechi influente bizantine cu cele austro-ungare, venetiene si islamice. In arta si in arhitectura, stilul gotic se imbina cu renascentismul si barocul.
Toate aceste influente sunt foarte prezente si in arta culinara. Vei gasi aici mancaruri asemanatoare cu cele romanesti, dar si delicatese mediteraneene, precum scoicile, calamarii, caracatita sau mancaruri traditionale muntenegrene.
Specialitatile culinare specifice sunt: pljeskavica (un soi de hamburger facut din ingredientele alese de cumparator), cevapi (varianta sarbeasca a micilor) sau ciorbele de peste riblja sau teleca corba.

Zone turistice din Muntenegru:
Becici

Budva

Cetinje

Herceg Novi

Petrovac

Przno

Sutomore

Ulcinj

Iata cateva dintre locurile pe care merita sa le vezi:
 - Ulcinj Vechia
- Biogradska Gora
- Manastirea Ostrog
- Parcul national Durmitor
- Golful Boka Kotorska
- Riviera Budva
- Riviera Ulcinj
- Parcul national al Lacului Sakadar
- Valea Zeta
- Statiunea Dealul Budva
- Ulcinj Vechia
- Biogradska Gora
- Manastirea Ostrog
- Parcul national Durmitor
- Golful Boka Kotorska
- Riviera Budva
- Riviera Ulcinj
- Parcul national al Lacului Sakadar
- Valea Zeta
- Statiunea Dealul Budva

Excursii optionale:
- Turul Muntenegrului
- Orasul Dubrovnik cu autocarul
- O zi in Golful Kotor
- Lacul Skadar, cu autocarul si vaporasul
- Fish Picnic pe vaporas
- Safari pe munte

Clima
                        Apr. Mai Iun. Iul. Aug. Sept. Oct.
Temperatura
medie (ºC)       14   18   23  27   25    20    17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu