THASSOS – insula de smarald



Insula Thassos este situata in nordul Greciai devenind cunoscuta pentru bogata vegetatie, padurile sale de pini si plantatii de maslini, muntii inalti, golfuri cu nisip fin si apa turcoaz si pentru cea mai alba marmura din lume.
Insula Thassos este o destinaţie de vacanţă liniştită, preferată mai ales de familiile cu copii, însă şi de tinerii de 20-30 de ani care vor să se relaxeze.





Insula Thassos (insula de smarald) asa cum se mai numeste are o circumferinţă de aproximativ 100 km iar capitala se numeste Thassos Town
Cea mai frumoasă plajă amenajată a insulei Thassos este Paradise Beach. Arată ca în... paradis!!! Înconjurată de munţi şi stânci pline de vegetaţie, cu cel mai fin nisip posibil şi cea mai albastră apă a Mediteranei este într-adevăr unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei. În apă mergi sute de metri până se adânceşte, bancuri de peşti înoată cu tine iar în zare se vede micuţa insulă nelocuită Kinira...peisajul este parcă desprins dintr-un tablou.
In est-ul insulei sunt cele mai frumoase plaje şi poate chiar cele mai frumoase ale Greciei. La 2 km de Limenas se află plaja Makryammos, de o frumuseţe uimitoare, care însă este privată, şi dacă vreţi să vă bucuraţi de ea trebuie să plătiţi.
Mai în sud, tot pe coasta de est, se afla magnifica plajă Golden Beach, o plaja cu nisipuri aurii si apa de smarald, de aici poti sa vezi cei mai inalti munti ai insulei cu varful Ipsarion 1.127 m

Odata ajunsi in Thassos, sa nu ratati Manastirea de maici Arhanghelul Mihail unde se poate vedea si acum o bucatica din cuiul cu care a fost rastignit Iisusp.
Intradevar cea mai fascinanta plaja, parerea noastra, ramane Plaja de marmura situata intr-un golf si la care se poate ajunge doar cu masina, unde am ramas fara cuvinte.
La intoarcere din Thassos va sfatuim sa popositi cateva ceasuri in orasul port Kavala, unde puteti savura o inghetata extraordinara , sa vizitati cetatea si casa memoriala a lui Mohamed Ali.

Speram că v-a tentat cu aceasta propunerea pentru destinaţia de vacanţă şi aşteptăm de la dumneavoastră impresii de călătorie cat si cereri de sejururi in Grecia atat individual cat si cu autocarul sau avionul in Thassos, Corfu, Creta, Zazynthos, Rodos sau regiunea Halkidiki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu