Cele mai frumoase plaje din Grecia

Daca doriti sa ajungeti in aceasta vara in Grecia, noi va recomandam plajele din aceasta tara care sunt probabil cele mai frumoase si accesate plaje din lume, nu numai ca sunt accesibile dar si pentru ca au o frumusete unica.
Chiar daca vrei un concediu de odihna si relaxare, o vacanta unde sa te resfeti cu all inclusive ori vrei un sejur pentru vizitat, nu ezitati sa ajungiti in Grecia aici gasiti tot ce ati visat.

Iata mai jos doar cateva din cele mai frumoase plaje din Grecia:

Plaja Navagio Zakynthos
Plaja Balos Creta
Plaja Elafonissos Creta
Plaja Paleokastritsa Corfu
Plaja Porto Katsiki Lefkada
Plaja Red Akrotiri Santorini

Puteti de-asemenea sa vizionati pentru o impresie mult mai buna si o varietate mai mare a plajelor si videoclipul pus la dispozitie de agentia Bali Tour.




THASSOS – insula de smarald



Insula Thassos este situata in nordul Greciai devenind cunoscuta pentru bogata vegetatie, padurile sale de pini si plantatii de maslini, muntii inalti, golfuri cu nisip fin si apa turcoaz si pentru cea mai alba marmura din lume.
Insula Thassos este o destinaţie de vacanţă liniştită, preferată mai ales de familiile cu copii, însă şi de tinerii de 20-30 de ani care vor să se relaxeze.





Insula Thassos (insula de smarald) asa cum se mai numeste are o circumferinţă de aproximativ 100 km iar capitala se numeste Thassos Town
Cea mai frumoasă plajă amenajată a insulei Thassos este Paradise Beach. Arată ca în... paradis!!! Înconjurată de munţi şi stânci pline de vegetaţie, cu cel mai fin nisip posibil şi cea mai albastră apă a Mediteranei este într-adevăr unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei. În apă mergi sute de metri până se adânceşte, bancuri de peşti înoată cu tine iar în zare se vede micuţa insulă nelocuită Kinira...peisajul este parcă desprins dintr-un tablou.
In est-ul insulei sunt cele mai frumoase plaje şi poate chiar cele mai frumoase ale Greciei. La 2 km de Limenas se află plaja Makryammos, de o frumuseţe uimitoare, care însă este privată, şi dacă vreţi să vă bucuraţi de ea trebuie să plătiţi.
Mai în sud, tot pe coasta de est, se afla magnifica plajă Golden Beach, o plaja cu nisipuri aurii si apa de smarald, de aici poti sa vezi cei mai inalti munti ai insulei cu varful Ipsarion 1.127 m

Odata ajunsi in Thassos, sa nu ratati Manastirea de maici Arhanghelul Mihail unde se poate vedea si acum o bucatica din cuiul cu care a fost rastignit Iisusp.
Intradevar cea mai fascinanta plaja, parerea noastra, ramane Plaja de marmura situata intr-un golf si la care se poate ajunge doar cu masina, unde am ramas fara cuvinte.
La intoarcere din Thassos va sfatuim sa popositi cateva ceasuri in orasul port Kavala, unde puteti savura o inghetata extraordinara , sa vizitati cetatea si casa memoriala a lui Mohamed Ali.

Speram că v-a tentat cu aceasta propunerea pentru destinaţia de vacanţă şi aşteptăm de la dumneavoastră impresii de călătorie cat si cereri de sejururi in Grecia atat individual cat si cu autocarul sau avionul in Thassos, Corfu, Creta, Zazynthos, Rodos sau regiunea Halkidiki

KUSADASI – All Inclusive la el acasa



Kusadasi cea mai cunoscuta statiune cu deschidere la Marea Egee, este una dintre cele mai frumoase statiuni din Turcia.
Statiunea Kusadasi este preferata multor turisti din toate colturile lumii, care vin aici pentru asi petrece sejurul de odihna si relaxare in orice anotimp, avand 300 de zile insorite pe an.
Hotelurile all inclusiv ofera posibilitatea celor care le calca pragul sa plateasca destul de putin pe sejur, la fel si pentru transportul în comun, sau pentru vizitarea celor mai importante obiective turistice din oras.
Kusadasi este un paradis pentru cumparatori, fiind bine dotat cu piete şi magazine, centre comerciale, Marele Bazar. Poti cumpara orice, de la condimente la haine, de la ceramica, la geci de piele. Magazinele nu au stabilit un program, raman deschise de dimineata devreme pana noaptea tarziu, în functie de preferintele turistilor

Odata ajunsi in statiunea Kusadasi ar fi pacat sa nu vizitati cele mai cunoscute obiective turistice:
- zidurile fortificate ale orasului
- Kaleiçi Camii - o superba moschee construieta in anul 1618
- Guvercin Adasi sau Insula Porumbeilor - este o peninsula aflata la capatul golfului, care are un castel, laje private si cafenele, pesteri si peisaje de vis.
- Kirazli Village - un sat traditional turcesc care iti va incanta simturile
- Pygale - refugiul lui Agamemnon
- cateva parcuri avcatice cu piscine cu valuri, tobogane si alte atractii pentru copii si adulti
- Plaja Doamnelor - o plaja superba, pe care cu siguranta iti va face placere sa te relaxezi!
- Kadikalesi - un castel cu o arhitectura combinata - bizantina si venetiana.

NU RATATI:
1.     la 30 km de Kusadasi in provincia Aydin se afla renumitul oras antic Efes unul dintre cele mai frumoase orase vechi ale lumii. Aici a fost centrul de pelerinaj pentru Zeita Artemis si pentru Fecioara Maria.
2.     la 9 km departare de orasul Efes se afla Casa Fecioarei Maria unde se spune ca si-ar fi petrecut ultimii ani din viata
3.     una din minunile naturale ale turciei Pamukkale sau sub o alta denumire Castelul de Bumbac

La agenţia de turism Bali Tour  tel. 0314323730 / 0726132555, găseşti oferte pentru statiunile Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Antalya, Belek, Lara, Side, Kundu, Alanya - 7 nopţi cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. La cerere se poate opta si pentru transport cu autocarul sau avionul sejururi de 5, 6, 7, 10, 12, 14 zile

NAPOLI - un oras plin de istorie




Dupa ce am petrecut revelionul 2013 in Napoli, parerea noastra a ramas ca Italia, este o ţară în care oriunde te-ai duce ai ce vizita si ce vedea…istoria este la tot pasul.
Daca alegeti sa va petreceti vacanta in Napoli, golful Napoli este poate cea mai frumoasa vacanta petrecuta intr-un loc din Italia.
Zona de sud a Italiei este mai săraca decât nordul industrializat, dar mai pitoreasca şi mai bogata din punct de vedere istoric.



Oraşul Napoli moşteneste o culturală indelungata, are biserici frumoase, castele interesante, palate vechi,  lucrări de artă şi peisaje deosebit de încântătoare.
Napoli, cel mai mare oraş din sudul Italiei (cu peste 8500 locuitori pe km²), este situat între vulcanul Vezuviu şi Campi Flegrei, este o zona de risc volcanic ridicat.
Orasul şi-a extins cartierele până pe versanţii muntelui bazându-se pe avertizările seismologilor, dar ignorând faptul că în caz de pericol strazile sunt mult prea mici pentru o evacuare rapida.

Vulcanul Vezuviul este in zile noastre usor de urcat, chiar daca panta sa are o inclinatie mare, autoritatile locale au facut tot posibilul sa amenajeze o sosea buna pana la “poalele” sale,  de aici poti urca pe jos pana la buzele vulcanului unde ramai fascinate de interiorul craterului si privelistea uimitoare asupra intregului oras Napoli

Nu foarte departe de Napoli se afla Pompei, cel mai vizitat oras nelocuit din lume (impreuna cu Machu Pichu), unde acum doua mii de ani a fost acoperit de lava vulcanului. Pompeiul te impresioneaza cu povestea lui si soarta locuitorilor sai. Este un oras mare, ai nevoie de picioare bune ca sa parcurgi macar o mica parte din el. Aici poti vedea silueta oamenilor pietrificati care nu au mai reusit sa fuga din fata furiei dezlantuite a vulcanului.
Pompeiul a fost introdus de mai bine de 40 de ani in patrimoniul mondial UNESCO, cine se plimba prin Pompei, are mereu senzatia ca nu este singur si ca acest oras este in in viata.
Orasul Napoli nu se rezuma doar la aceste doua obiective turistice, aici poti gasi mult mai multe, fiecare cu povestea sa.

Asadar daca v-am facut curiosi nu ezitati sa ajungeti in Napoli. Puteti alege un circuit sau un city break prin intermediul agentiei BaliTour.